Přeskočit na hlavní obsah

Z KRNOVA PŘES BARANIA KOPA DO BRANIC A ZPÁTKY PŘES ÚVALNO PO CYKLOSTEZCE

Před nějakým časem jsem jezdíval na kole z Krnova podél polské strany řeky Opavy polní cestou až do Branic. A proto že jsem tudy už dlouho nejel, řekl jsem si že zkontroluji v jaké stavu je tato poměrně neznámá cesta dnes.

Vyjíždím z Krnova přes Hlubčické předměstí do Polska. Hned za cedulí Ciermiecice odbočuji doprava a podél hraniční čáry stoupám po polní cestě, bohužel špatné kvality a trochu zarostlé, na Barania kopu. Je z ní pěkný výhled na Krnov, trochu jiný než z protějšího kopce Cvilína.

Dále pokračuji většinou lesem po štěrkové cestě do obce Bliszczyce. 

Projíždím obcí a zajíždím přímo k řece Opavě. Vody tu moc není, ale brodit se na druhou stranu k Petrovu rybníku (u Krnova) nemám v plánu. Vracím se k protipovodňovému náspu a vydávám se podél něho. Bohužel polní cesta podél náspu tu již není a tak jedu po náspu nebo podél pole. Nyní ještě musím najít mostek přes přítok řeky Opavy. Nacházím ho celkem snadno, i když je už celkem zarostlý. Na druhé straně ještě jedu kousek po poli a jsem zpátky na lesní cestě. Pokud by ještě nebyli sklizená pole, neprojel bych touto starou cestou a proto se vydávám hledat novou cestu.

Vydávám se proto zpátky do Bliszczyc a pokračuji po jiné cestě. Ta se ukáže tou správnou a já po dobře sjízdných polních cestách pokračuji na Branice. Zastavuji ještě u jezu a pak již přes hraniční most přijíždím do Úvalna, odkud již po cyklostezce pokračuji zpátky do Krnova

VIDEO:


PROJETÁ TRASA:


DOPORUČENÁ TRASA:


360° záběr:

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .