Přeskočit na hlavní obsah

BOHUŇOVICE 2013: HRANICE - PŘEROV - OLOMOUC - REŠOVSKÉ VODOPÁDY - TĚŠÍKOVSKÁ KYSELKA - KRNOV

16.-18.5.2013
Na jarní sraz Cyklobandy vyrážím ve čtvrtek ráno vlakem z Krnova přes Ostravu do Hranic n.M., odkud s pár kamarády vyrážíme již na kolech. 
Naše cesta vede mimo silnice po cyklotrase kolem řeky Bečvy a tak rychle ubíhá. V Týně nad Bečvou si zajíždíme na hrad Helfštýn

Pěkný hrad s dalekými výhledy je přímo ideální na fotografování.
Z Helfštýnu sjíždíme zpět k řece a pokračujeme dále podél řeky Bečvy. Zastavujeme se u Rybníku Jadran a pak až v Přerově, kde ale děláme jen pár fotek od cyklostezky. 
V Přerově opouštíme cyklotrasu podél řeky Bečva a pokračujeme po vedlejších cestách kolem zámku v Rokytnicích, zvonkohry v Brodku u Přerova do Dubu nad Moravou s pěkným kostelem. 
Další naše cesta pak pokračuje přímo na sever do Olomouce, který projíždíme přes historické centrum s mnoha zajímavostmi a nechybí ani zastávka u orloje.
Do Bohuňovic to máme již kousek, ale díky menší neplánované zajížďce kolem Chomoutovského jezera nabíráme menší spojení a tak nestíháme začátek hokejové zápasu našeho týmu na MS. Po zápase pak pokračujeme do našeho cíle Centru zdraví v Bohuňovicích, kde máme zajištěné ubytování.

Foto: https://goo.gl/photos/...
Video: 


Trasa:


Páteční den je prvním srazovým dnem a tak již v plném počtu vyrážíme z Bohuňovic po prázdných silnicích do Újezdu, kde v hospůdce U splavu máme první občerstvovací zastávku. Na obloze nás straší několik tmavých mraků, ale naštěstí neprší. Z Dlouhé Loučky dál pomalu stoupáme lesem na Rešovské vodopády. I když jsem tu už po několikáté, pořád je zde se na co dívat. Po obhlídce se vracíme stejnou cestou do Dlouhé Loučky, kde si zajíždíme do hospůdky U Johna na oběd. Při stoupání do Paseky nás přeci jenom dnes dožene déšť. Za již mírnějšího deště pak uháníme přes Šternberk zpátky do Bohuňovic. Na večer pak využíváme akvapark, který je součástí Centra zdraví. Jako regenerace po dnešní etapě přišla velmi vhod.

Trasa:


V sobotu vyrážíme ještě po mokrých cestách směrem na jih podél Trusovického potoku. Asfaltovou cyklostezku střídá za Hlušovicemi nezpevněná cesta. Před Olomoucí se jedna část naší party vydává na Svatý Kopeček, my fyzicky zdatnější měníme směr a pokračujeme na sever do Mariánského údolí. První občerstvovací zastávku máme hned na začátku v Hostinci v údolí. Od Bystřice stoupáme na Jívovou, takřka 250 m. převýšení dává všem zabrat. Lesní asfaltovou cestu vystřídá na vrcholu nezpevněná, ale dobře sjízdná cesta. V Jívové pak zastavujeme na oběd v levné hospůdce U Masňáka. Z Jívové ještě chvíli mírně stoupáme a poté nás čeká sjezd až za Hraničné Petrovice k odbočce na Těšíkovskou kyselku. U kyselky se loučím s Cyklobandou a pokračuji do kopce lesní cestou do Horních Loděnic. Kousek pokračuji po hlavní cestě, z které sjíždím po silnici na Bruntál. Za Dětřichovem nad Bystřicí začíná cesta klesat, přes Bruntál pak dojíždím domů do Krnova.

Foto - Pátek + sobota: https://goo.gl/photos/...
Video - Pátek + sobota:


Trasa:

Celkem:
Vzdálenost: 242 Km
Nastoupáno: 1624 m.
Čas: 13:31:20 hod.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

GARMIN: NASTAVENÍ ČASU SPÁNKU, MĚŘENÍ SPÁNKU, DÝCHÁNÍ, PULZNÍ OXYMETRIE

Od roku 2018 Garmin neustále vylepšuje měření spánku, tím že využívá pro jeho sledování stále více funkcí. Pokročilé sledování spánku se skórem spánku (Advanced Sleep Monitoring) sleduje spoustu metrik, které vám pomohou monitorovat a zlepšit váš spánek. Doby a fáze spánku jsou rozpoznávány na základě kombinace údajů o srdečním tepu, variabilitě srdečního tepu a tělesných pohybech. Cenná data pro analýzu a zlepšování spolehlivosti měření poskytují údaj o věku zadaný v profilu uživatele a detekovaná osobní fyziologická data.