Přeskočit na hlavní obsah

MÁ TO DENÍK ZAPOTŘEBÍ ?

V Deníku se jeden den objevil článek - "Cyklo oblečení důležitá součást každého správného cyklisty" (obr, 1) a pod ním prakticky stejný  text jak na webu, který spravuji www.cyklistikakrnov.com - "Cyklistické oblečení a jeho správný výběr"


Deník ani neodkazoval na zdroj, o prolinkování nemluvě (www.cyklistikakrnov.com)
Pod článkem bylo napsané jen moje jméno a pod ním Autor: Redakce (obr. 2)
Nikdo z redakce Deníku mě kvůli článku nekontaktoval, nedostal jsem žádný autorský honorář. Navíc vyjímečně nejsem ani autorem článku. 


Bohužel se zde jedná o porušení Autorského zákona, což bych u Deníku nečekal.
Proto jsem klik u článku na "Autora článku - Deník a pomocí formuláře chtěl poslat redakci žádost o vysvětlení. Místo odeslání se mi objevila zpráva  "Zprávu se bohužel nepodařilo odeslat" (obr. 3)V záhlaví jsem teda vybral "Autoři Deníku" a...nic, objevila se mi hláška "Požadovaná stránka neexistuje"Vybral jsem tedy druhou možnost "Kontakt na redakci" a zde jsem byl úspěšný, na stránce byli kontakty na krnovskou i bruntálskou redakci. Bohužel, ale ani jeden kontakt nebyl funkční  - " Delivery to the following recipients failed." (obr. 4)






Komentáře

  1. Dost neslušné! Řešil jsi to nějak Petře dál?

    OdpovědětVymazat
  2. Nakonec jsem si mailoval s šéfredaktorem a ten mi napsal, že přeci jsme domluveni, že od nás můžou přebírat informace. To se ale jednalo o naše výsledky, úspěchy. A i tak si nic nepřebírali, zveřejnili jen to co jsem jim poslal. Takže to vyšumělo, ani se mi trochu neomluvil.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .