Přeskočit na hlavní obsah

SILVESTR 2020: BĚŽKY NA PRADĚDU A ZÁPAD SLUNCE NA CVILÍNĚ

Poslední den roku 2020 se opravdu povedl. Dopoledne jsem strávil na běžkách a odpoledne jsme se vydali oslavit konec roku na Cvilíně, přičemž jsme byli svědky západu slunce a nádherné inverze nad Krnovem.


Po sedmé hodině sedáme s kámoši do auta a vyrážíme na sedlo Hvězda. Volných míst je tu brzo ráno relativně ještě dost, zato ve třech autobusech toho místa zas tak není. Nakonec se tito lidé nahoře rozprostřou a tak je zde i kvůli brzké hodině míst ve stopě hodně.

Před půl devátou jsme na Ovčárně, počasí máme nádherné a tak se vydáváme bílou stopou. 

Na rozcestí pod Pradědem odbočujeme na Švýcárnu. Sníh je po nočním mrazíku namrzly a tak raději sjíždím k chatě opatrně.

Před půl desátou se začíná nad chatou Švýcarna zatahovat.

Po chvíli se ale začíná opět obloha roztahovat a jdou již vidět také Dlouhé Stráně.

Protože zatím vedla stopa jen do kopce nebo z kopce, využívám u Švýcárny rovinatějšího úseku abych se více sklouzl. Po chvíli je již čas vrátit se zpátky na Ovčárnu.

Na Ovčárně poslední pohled na Petrovy kameny a v 10:30 hodin se vydáváme zpět na Hvězdu. Parkoviště je tu už úplně plné a to ještě několik aut přijíždí.

Odpoledne po třetí hodině s Yvett a také se Sašou a Lubošem míříme na Cvilín oslavit Silvestr. Bohužel letos tak brzo, protože je zákaz vycházení po deváté hodině.

Jak se zdálo, že budeme utopeni v mlžném oparu, nakonec mraky klesají níže. Nám se tak otevírá velmi neobvyklý pohled z Cvilínského kopce na inverzi nad Krnovem, z kterého vyčnívá jen teplárenský komín.

Také pohled na zapadající slunce spolu s inverzí je nádherný


V dáli také pozorujeme Praděd, o který se zachycuje čím dál více mraků.

Pak už je čas na Silvestrovskou oslavu.


FOTOGALERIE


VIDEO





Komentáře

  1. Péťo skvělé rozloučení se starým rokem. Vždy dokážeš překvapit krásnými scenériemi okolí. Tak ať se tobě a všem kteří se závěru roku účastnili , v Novém roce daří, hlavně zdraví, to je to nejdůležitější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivane děkuji, konec roku se opravdu povedl :), také tobě a lidem v tvém okolí přeji všechno nej a hlavně ať už skončí to šílenství

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.