Přeskočit na hlavní obsah

Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z září, 2016

WROCLAW MĚSTO ARCHITEKTURY, KOSTELŮ A TRPASLÍKŮ

Druhý den jsem měl celý vyhrazený toulkám po Wroclawi (Vratislavi), historického hlavního města Slezska a bývalého Vratislavského knížectví a nynějšího hlavního města Dolnoslezského vojvodství (Dolní Slezsko, Dolny Slask) situovaného v jihozápadním cípu Polska.

Z JESENÍKU PŘES ZLOTY STOK, KAMIENIEC ZABKOWICKI, ZIEBICE, STRZELIN DO WROCLAWI

První den mého výletu do Polska jsem se vydal z Jeseníku do Bílé Vody, odkud to bylo coby kamenem dohodil do polské obce Zloty Stok, proslavenou těžbou zlata. Poté vedla moje cesta na sever kolem paláce v Kamieniec Zabkowicki, pěkného centra v Ziebice a přes Strzelin do čtvrtého největšího města Polska Wroclawi.

PUTOVÁNÍ ZA BURČÁKEM PO MODRÝCH HORÁCH 2016

Když jsem se před třemi roky poprvé účastnil této akce (viz zde... ), řekl jsem si že se tu musím brzo vrátit. Nakonec se to podařilo až po třech letech. První podnět mi dal Honza Cicálek, který oznámil na Google+ že hledá parťáka pro tuto akci. Poté co mi odpadl jeden výlet byla volba jasná.

Z VRBNA p.P. K VYSOKÉMU VODOPÁDU, KRISTOVU LOUČENÍ A PŘES HEŘMANOVICE DO KRNOVA

Tentokrát jsem pro můj výlet do Jeseníků určil jako výchozí bod Vrbno pod Pradědem. Čekali mě další vrcholy Vrchařské koruny Jesenicka rozcestí "Nad Vysokým vodopádem" a "Kristovo loučení". Cesta vedla spíše lesem a tak toho dneska na vidění moc nebylo.