Přeskočit na hlavní obsah

OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2015

Po Novoroční a Tříkrálové vyjížďce jsem zimní období přečkal halovými sporty a bazénem.
Kolo pak přišlo na řadu až v druhé polovině BŘEZNA

Začátkem DUBNA pro mě začalo i prémiové zdolávání vrcholů Vrchařské koruny Jesenicka (VKJ). Nejdříve přišla na řadu Kraví hora a poutní místo Mariahilf a poté cesta okolo Slezské Harty. V dubnu také začali pravidelné nedělní závody Cedule Cup



KVĚTEN začal třídenním putováním po Moravské stezce. Takřka 300 km cesta, kterou jsem absolvoval s P.Mazúrem vedla z Jeseníku přes sedlo Ramzová, Hanušovice, Litovelským Pomoravím, Olomouc, Kroměříž, podél Baťového kanálu, Uherské Hradiště do Strážnice.


Druhá polovina měsíce patřila opět zdoláváním vrcholů VKJ. Nejdříve přišla na řadu cesta s krásnými výhledy a přírodou z Jeseníku přes Zlatý Chlum, Čertovy kameny, Rejvíz do Krnova.
Další cesta pak vedla z Rýmařova přes Alfrédku, Skřítek na Rabštejn

V prvním týdnu v ČERVNU jsem se vydal po severní straně Jeseníků. Cesta vedla z Ramzové přes Obří skály, Rejvíz, rozhlednu v H.Holčovicích do Krnova. Počasí opět přálo, nádherná jesenická příroda, co víc si přát. 
O týden později jsem si odskočil do Beskyd, kde jsem z Čeladné vyrazil na Pustevny a Radhošť.

ČERVENEC jsem začal cestou do Rychlebských hor. Z Javorníku jsem se vydal na rozhlednu na Borůvkové hoře, dále podél Česko-polských hranic přes zaniklou obec Hraničky a přes Žulovou do Jeseníku.
Dále následoval odsunutý tradiční výjezd na Praděd, letos s osobním rekordem 40:05 min.. O týden později jsem vyrazil opět s P.Mazúrem na víkendový pobyt za vrcholy
VKJ po jesenických kopcích. První den jsme stoupali přes novou rozhlednu na Medvědí hoře k horní nádrži na Dlouhých Stráních a poté přes Praděd do Vrbna p.P. Další den opět na Praděd a poté přes Videlské sedlo, Annaberg do Světlé Hory. 
Annaberg byl také mým posledním dvacátým vrcholem letošní Vrchařské koruny Jesenicka (VKJ)


V SRPNU jsem si to nejdříve zamířil do Polska. Přes Glubczyce, Glogowek jsem se vydal do Krapkowic. Pěkné město s dochovanými pasážemi obraných zdí a kde se také vlévá řeka Osoblaha do Odry.

Druhá polovina měsíce pak patřila nejvýznamnější události tohoto roku a to 13 denní cestě po Pyrenejských kopcích. Nejdříve přišel na řadu Mount Ventoux a poté pyrenejské
kopce jako např. Hautacam, Col d´Aubisque, Tourmalet, Ordino, Arcalís,... V 8 dnech jsem najel ve Francii, Španělsku a Andoře 716 km a nastoupal 17 400 metrů.

V ZÁŘÍ jsme s Petrem objeli další z dálkových cyklostezek. První den Rožnovskou a druhý den tu hezčí Vsetínskou Bečvu
Konec měsíce pak patřil turistice na Malé Fatře. První den počasí moc nepřálo ale přesto jsme přes Jánošíkovy diery vystoupali až na Velký Rozsutec. Druhý den jsme vystoupali na Snilovské sedlo, odkud jsme po hřebeni pokračovali až k vrcholu Steny.

Od ŘÍJNA jsem už toho ale moc nenajezdil a od LISTOPADU už následovali halové sporty.




Fotogalerie 2015:
- Česko, Polsko, Slovensko
- Pyreneje (Francie, Španělsko, Andorra)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.