Přeskočit na hlavní obsah

KRNOV - KRAVÍ HORA - MARIAHILFE - KRNOV

Pěknou slunečnou sobotu mířím s kamarády na dva vrcholy letošní Vrchařské koruny Jesenicka (VKJ). Z Krnova se vydáváme po cyklotrase č.55, Slezské magistrále přes Město Albrechtice a pak po silnici do Hynčic, kde odbočujeme směr Valštejn. 
Nejdříve je stoupání po starší silnici mírnější, poté je už povrch cesty více rozbitější a prudší. Po 4,7 km s 258 m. převýšením jsme u odpočívadla na Kraví hoře. Opodál pak ještě míjíme vojenský radiolokátor.

Prvotní záměr sjet ke Svinnému potoku jsme vyměnili za vrstevnicovou lesní cestu, která nás dovedla po žluté tur. trase pod Solnou horu. 


Cesta byla ale podmáčená, občas se zbytky sněhu či přepadlými stromy. Proto jsme raději zvolili sjezd na zpevněnou cestu. Na ni jsme se dostali u Vojtova pramene, odkud naše cesta vedla dále kolem pramene řeky Osoblahy, pěkného výhledu na ještě zasněžený Praděd či do údolí směrem na Zlaté Hory. 

Za Heřmanovicemi jsme ještě chvíli bloudili po žluté tur. trase k hlavní silnici, z které jsme po 1,6 km přijeli na poutní místo Panní Marie Pomocné (Mariahilfe). 
Domů už vedla cesta z kopce opět po cyklotrase č.55, Slezské magistrále zpět do Krnova.
Fotogalerie: https://goo.gl/photos/n6kGTx8F7uqMym3U7
Trasa: www.strava.com/activities/283339065
Trasa:

Trasa na cykloserver.cz

360° Záběr



Foto: 






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Když se snažíme dosáhnout svých sportovních cílů, chceme se cítit odměněni za své úsilí. Odznaky Garmin Connect přinášejí rychlý a snadný způsob, jak sledovat svůj pokrok, získávat body a uznání za své aktivity. Díky bodům můžete soutěžit se svými známými, stoupat v žebříčku a dosahovat vyšších úrovní. Čím více aktivit dokončíte, tím více bodů získáte.  Úrovně odznaků se pohybují od 1 do 10.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE, ODPOJUJE SE BLUETOOTH, HODINKY NEJDOU SPÁROVAT

Jedním z největších problému Garmin je, že doplácí na to, že každý výrobce telefonu, někdy i model má jiné nastavení. Např. některé nastavení automaticky uspávají Connect (a jiné aplikace) a tím pak vaše zařízení, např. hodinky nedostávají potřebné informace z telefonu.

ROZDÍLY MEZI: GARMIN FENIX 8 & EPIX 2 PRO & FENIX E. JAKÉ AMOLED HODINKY VYBRAT ?

⌚ Hlavní vlajkovou lodí Garmin je nyní Fenix 8 Amoled, který postupně více a více poráží verze s MIP ( transflektivním)  displejem. Fenix 8 Amoled, není nejlevnější, přesto si najde mnoho příznivců. Pro ty, kteří hledají jinou variantu s Amoled displejem, se pokusím přijít s menším srovnáním.