Přeskočit na hlavní obsah

VKJ 15 - KRNOV - KRAVÍ HORA - MARIAHILFE - KRNOV

Pěknou slunečnou sobotu mířím s kamarády na dva vrcholy letošní Vrchařské koruny Jesenicka (VKJ). Z Krnova se vydáváme po cyklotrase č.55, Slezské magistrále přes Město Albrechtice a pak po silnici do Hynčic, kde odbočujeme směr Valštejn. 




Nejdříve je stoupání po starší silnici mírnější, poté je už povrch cesty více rozbitější a prudší. Po 4,7 km s 258 m. převýšením jsme u odpočívadla na Kraví hoře. Opodál pak ještě míjíme vojenský radiolokátor.

Prvotní záměr sjet ke Svinnému potoku jsme vyměnili za vrstevnicovou lesní cestu, která nás dovedla po žluté tur. trase pod Solnou horu. 


Cesta byla ale podmáčená, občas se zbytky sněhu či přepadlými stromy. Proto jsme raději zvolili sjezd na zpevněnou cestu. Na ni jsme se dostali u Vojtova pramene, odkud naše cesta vedla dále kolem pramene řeky Osoblahy, pěkného výhledu na ještě zasněžený Praděd či do údolí směrem na Zlaté Hory. 




Za Heřmanovicemi jsme ještě chvíli bloudili po žluté tur. trase k hlavní silnici, z které jsme po 1,6 km přijeli na poutní místo Panní Marie Pomocné (Mariahilfe). 
Domů už vedla cesta z kopce opět po cyklotrase č.55, Slezské magistrále zpět do Krnova.

Fotogalerie: https://goo.gl/photos/n6kGTx8F7uqMym3U7

Trasa:


Trasa na cykloserver.cz




360° Záběr






Foto: 






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .