Přeskočit na hlavní obsah

"POCHOD SMRTI" - ZLATÉ HORY - HOLČOVICE - KRNOV

Na letošní maratónský pochod se nás letos sešlo jen pět statečných, přesněji 4 stateční a 1 statečná :).

Ráno jsme vyrazili vlakem z Krnova do Zlatých Hor, odkud jsme začali stoupat kolem kaple sv. Rocha směr Biskupská kupa. Po náročném výšlapu s převýšením cca 470 m. jsme vystoupali do výšky do výšky 891 m. 

Od rozhledny na Biskupské kupě jsme poté kousek sestoupili, aby jsme o něco dále vystoupali na nejvyšší bod dnešní trasy nedaleko Heřmanovic.
Dále naše cesta pokračovala 7,5 km z kopce do Holčovic, kde po 20 km následovala tradiční přestávka. 




V druhé polovině naší trasy jsme museli nejdříve překonat dva kopce s 200 m. převýšením. Nejdříve z Holčovic a poté přes sjezdovku ve Vraclávku. Oproti minulému pochodu
nejdeme přímo lesem, ale po lesní asfaltové cestě na Hošťálkovy a až poté pokračujeme Ježnickým lesem již za stále méně světla až do Krnova.

Statistika:
Vzdálenost: 42 km
Nastoupáno: 1408 m.
Čas pohybu: 8:10 hod.
Prům.tempo pohybu: 11:39 min/km
Prům.rychlost pohybu: 5,2 km/hod.

Trasa:
http://connect.garmin.com/modern/activity/634942363


Video:



Foto:





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .