Přeskočit na hlavní obsah

JINDŘICHOV-PETROVICE-SOLNÁ HORA-HYNČICE-KRNOV - MTB


Trasa: Jindřichov žel.nádr.-Malá Stříbrná-nad Petrovicemi-nad Heřmanovicemi-po zelené tur.značce na Hraniční vestu (867 m.n.m.)-dále po žluté tur.značce přes Kutný vrch (866 m.n.m.), Solnou horu (867 m.n.m.) na Kraví horu (685 m.n.m.). Dále přes Láč do Hynčic a přes M.Albrechtice do Krnova. 

Vzdálenost: 51 km

Mapazde...
velka_stribrna-solna_hora-kravi_hora-181008
Na sobotní den jsme se domluvili na MTB vyjížďku, kterou tentokrát organizoval Karel.
Z Krnova jsme kvůli výluce nejprve jeli autobusem do M.Albrechtic a poté do Jindřichova vlakem. Na konci obce jsme sjeli ze silnice do terénu a vydali se kolem kopce Malá Stříbrná až k obci Petrovice. Zde se dostáváme v třetí zatáčce nad Petrovicemi na asfaltovou silnici. V následující zatáčce pokračujeme ze silnice lehce doleva a po lesní cestě pokračujeme až k silnici mezi Petrovicemi a Heřmanovicemi. Pokračujeme po ní až nad Heřmanovice. Z cesty je nádherný výhled jednak na sever, kde mezi kopci jsou vidět Zlaté Hory a polská nížina a na protější straně na jihozápadě ze spatřit Praděd (cca 20 km vzdušnou čarou). Na západě pak lze spatřit tzv. pásmo Orlíka. My nad Heřmanovicemi se dáváme na západ a stoupáme po zelené tur. značce do kopce mezi výběhem krav. Za výběhem už po lesní cestě pokračujeme na Hraniční cestu (rozc.) 867 m.n.m.. Odtud pokračujeme již po žluté tur. značce na Solnou horu 868 m.n.m. Po dosažení nejvyššího místa na dnešní trase sjíždíme až pod Kraví horu 685 m.n.m. Je zde pěkný altánek i s mapou. Na kopci se nachází i radiolokátor, který jsme spatřili přes údolí na počátku naší cesty. Ze Solné hory pak pokračujeme přes nenápadnou odbočku do obce Láč a dále po dobré cestě na hlavní silnici do Hynčic. V Městě Albrechticích odbočujeme na cyklotrasu č.55 po které přes Linhartovy přijíždíme hladový do Krásných Louček. Po obědě už to máme pak do Krnova kousek.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .