Přeskočit na hlavní obsah

JESENÍKY - DLOUHÉ STRÁNĚ

Koncem června jsem si udělal výlet na kole do Jeseníků, k "horskému oku" na Dlouhých Stráních.
Na Dlouhé Stráně vyjíždíme z Loučné n.D. odkud je stoupání delší a prudší jak z Kout n.D.. Po mírnějším začátku se cesta, která vedla po užší, ale dobře sjízdné lesní asfaltové cestě, přeci jenom zvedla a čekalo nás místy i více jak 10 % procentní stoupání. U "Tetřeví chaty" (3 větrné elektrárny) následovalo krátké klesání a poté opět další stoupání až k horní nádrži.
Horní nádrž leží ve výšce 1335 m.n.m. a je z ní pěkný výhled na Jeseníky.
A protože nám počasí nepřálo, pršelo nám cestou nahoru a na nádrži to bylo ještě daleko horší, vydali jsme se hned zpět kousek pod nádrž, kde na křižovatce jsme odbočili a po široké asfaltové cestě jsme pokračovali, směr spodní nádrž, Kouty n.D.
Dlouhé stráně - Loučná n.D. - horní nádrž:
Dlouhé stráně - k Tetřeví chatě (větrníkům):
Video z Dlouhých Strání

Video: pohled z letadla - http://youtu.be/...
Fotogalerie:
Malá Morávka - Loučná n.D. - Dlouhé Stráně - Kouty n.D. - Karlov p.P.
Karlov - Dlouhé Stráně - Kouty n.D. -Švýcarna 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Když se snažíme dosáhnout svých sportovních cílů, chceme se cítit odměněni za své úsilí. Odznaky Garmin Connect přinášejí rychlý a snadný způsob, jak sledovat svůj pokrok, získávat body a uznání za své aktivity. Díky bodům můžete soutěžit se svými známými, stoupat v žebříčku a dosahovat vyšších úrovní. Čím více aktivit dokončíte, tím více bodů získáte.  Úrovně odznaků se pohybují od 1 do 10.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE, ODPOJUJE SE BLUETOOTH, HODINKY NEJDOU SPÁROVAT

Jedním z největších problému Garmin je, že doplácí na to, že každý výrobce telefonu, někdy i model má jiné nastavení. Např. některé nastavení automaticky uspávají Connect (a jiné aplikace) a tím pak vaše zařízení, např. hodinky nedostávají potřebné informace z telefonu.

ROZDÍLY MEZI: GARMIN FENIX 8 & EPIX 2 PRO & FENIX E. JAKÉ AMOLED HODINKY VYBRAT ?

⌚ Hlavní vlajkovou lodí Garmin je nyní Fenix 8 Amoled, který postupně více a více poráží verze s MIP ( transflektivním)  displejem. Fenix 8 Amoled, není nejlevnější, přesto si najde mnoho příznivců. Pro ty, kteří hledají jinou variantu s Amoled displejem, se pokusím přijít s menším srovnáním.