Přeskočit na hlavní obsah

GPS

Poté co jsem ztratil Holux GPSport 245, jsem si koupil Garmin Edge 705 (více...). O ten jsem bohužel také přišel, když jsem poslal přístroj na reklamaci, odkud se mi již nevrátil (nezmohla ani ČOI). (Kupoval jsem ho na svetnavigace.cz)

Mým posledním přístrojem je Garmin Edge 800 Bundle (se snímačem kadence a tepu)

Více o Garmin Edge 800:
Úvod
Navigace a vedení ve stopě (s fotonávody)


Rozdíly oproti Edge 705
+ rychlejší náběh satelitů  (mám uložené místa odkud vyjíždím a přístroj se ještě rychleji zkalibruje)
+ pokud mám zastavené stopky, tak při pohybu kola se mi ozve hláška jestli chci znova pustit stopky (dá se funkce nastavit). Dříve se mi stávalo, že jsem si zastavil stopky a pak je zapomněl pustit. Trasa tak nebyla celá.
+ novější a lepší uchycení přístroje
+ rychlejší v překreslování
+ do přístroje lze nahrávat formáty .tcx, .gpx a .crs. Ty si pak přístroj převede do souboru .fit a do příslušné složky (dle funkce Kam vést, Běhy,...). Soubor .fit je asi 10x úspornější než .tcx formát
- horší čitelnost displeje, hlavně na slunci
- zmenšení interní paměti ze 700 MB v 705-tce na přibližně desetinu (77 MB)
- všude se již dává microUSB konektory, Garmin má stále miniUSB


Měl jsem k dispozici také na testování Garmin Edge 810
Recenzi si můžete přečíst na webu www.cyklistikakrnov.com/...


Rozdíl mezi GPS TRACK a ROUTE
TRACK (- Stopa, Trasa, Dráha) - 

tvoří množina pospojovaných bodů a její hlavní význam spočívá ve znázornění pohybu po mapě. Absolvovanou trasu je často možné zpětně přehrát.
Track je čára, která znázorňuje tvou prošlou trasu. Můžeš si tak pak zobrazit výškový profil či ušlou vzdálenost. Track jde taky předpřipravit dopředu v pc nebo navigaci a jde na ni taktéž navigovat. (v Garminu jako .gpx)
ROUTE (Cesta) -  je tvořena také množinou spojených bodů, síť bodů je zpravidla řidší než u trasy. Cesta je v podstatě plán pohybu a říká navigačnímu software, kudy chceme jít a kudy nás má navigovat. Výsledná trasa by nakonec měla být podobná naplánované cestě.
-  Route je vypočítaná trasa z bodu A do bodu B po které probíhá navigace. Během navigaci po Route ti navigace dokáže říct kdy a kam zatočit. 
(v Garminu jako .tcx)




Co je:
- GPX:
GPX (GPS Exchange Format) je odlehčený XML datový (otevřený) formát pro přenos dat GPS - /waypoint, stopa (track), cesta (route)/,  mezi aplikacemi a webovými službami na internetuTento formát je otevřený a může být použit bez nutnosti platit licenční poplatky
- TCX je prakticky GPX doplněný o další údaje (např. kadence, tep) a také uživatele nadefinované údaje (např. výškový profil trasy, waypointy, údaje z jiné jízdy) ze snímačů přístrojů Garmin
Waypointy  (trasový bod, bod zájmu) - nejlépe je využijete pokud máte spuštěnou trasu v Bězích (Courses) - fotmát .tcx. 
Můžete se k těmto bodům navigovat, přístroj vám ukáže např. zbývající vzdálenost, čas do dalšího bodu,...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.