Přeskočit na hlavní obsah

Net film - Gone Baby Gone

Pro film Gone Baby Gone jsem se rozhodl ze dvou důvodů. Jeden z nich bylo kladné hodnocení na portálu čsfd a druhý důvod byla vychvalovaná režie Bena Afflecka
Žánr filmu spadal do kategorie krimi, drama a přesně do tohoto rámce zapadal. I když dramata moc nevyhledávám tak tento film se mi líbil, i když přiznávám, že podruhé bych ho vidět nemusel, ale možná z toho důvodu, že zápletka se různě zaplétá a s vědomím jak to všechno dopadlo by tento film už nebyl tímto filmem.


Příběh se odehrává v jedné chudinské bostonské čvrti, kde jednoho dne uneseou jedné feťačce její malou čtyřletou holčičku. Vedle policie se do hledání pouští také soukromý detektiv Patrick Kenzie (Casey Affleck) a jeho partnerka Angie Genarro (Michelle Monaghan). Ti díky znalostí místních poměrů se snaží spolu s detektivem Remym Bressantem (Ed Harris) a s policejním kapitánem Jackem Doylem (Morgan Freeman) vyřešit tento případ. Ale když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, je odhalena smutná pravda o Amandině osudu.
Když se však Patrick znovu probírá stopami, které získali, zjišťuje, že se zaplétá do houstnoucí pavučiny lží a proniká k šokujícímu tajemství, které bránilo odhalení pravdy, a je nucen čelit velkému morálnímu dilematu, na jehož základě bude muset on i diváci přehodnotit, co je správné a co špatné.
Film: 7/10
A co se týká ještě režie
Bena Afflecka tak musím říct, že se zřejmě rodí výborný režisér, tuto pozici však bude muset ještě potvrdit následujícími filmy.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .